null
Nieuwsbrief 1:  Nieuwe producten & andere eerste wapenfeiten

Nieuwsbrief 1: Nieuwe producten & andere eerste wapenfeiten

KoopKorea's eerste meldenswaardige actualiteiten zijn hier! Het handjevol mensen die tot nu toe staan ingeschreven voor de nieuwsbrief hebben die per e-mail gekregen. De nieuwsbrieven zullen ook online komen te staan, zoals je nu hier ziet. Helaas werkt de code in de e-mail nieuwsbrief anders dan de code op de site hier, dus is de site-versie een afbeelding geworden.
Om tekst te selecteren, op een knop te drukken of het geanimeerde gif-logo van KoopKorea te zien, scroll dan helemaal naar beneden (of klik hier). Daar heb ik de tekst, links en het geanimeerde logo nog even 'los en rauw' neergezet.

newsletter-1.png



Geanimeerd logo:

koopkoreaanimatie.gif

Tekst:
Nieuwsbrief 1:
Pakketten zijn nu vliegensvlug (빨리빨리)

Een nieuw antimicrobieel masker van Naroo, logistieke verbeteringen, de eerste paar artikelen over Korea en meer:
veel nieuws te melden na de eerste 2 maanden koopkorea.nl

Er is nu een nieuw masker van Naroo onderweg:
F.U. Plus Koper.
Dit masker is dus een F.U. Plus-model zoals nu al te koop is, maar dit masker heeft dus, wat een verrassing, koper in het textiel vermengd. Het is geen geheim dat maskers nu een veel gevraagd product zijn. Naroo merkte dit ook aan hun verkoop, ondanks het duidelijk vermelden dat het sportmaskers zijn en geen medische maskers; ook al filteren de maskers uit de F-serie wel pollen en fijnstof, bacteriën en virussen zijn nu eenmaal een ander verhaal. Nu is het wel zo dat een sportmasker dragen beter is dan niets, en F.U. Plus Koper is beter dan het dragen van andere Naroo sportmaskers.
Koper heeft namelijk een antimicrobiële functie. Dat houdt in dat bacteriën en virussen niet lang overleven op koper. Dit is iets wat iedereen even kan googlen mocht je meer willen weten, ik ben namelijk een verkoper, geen wetenschapper.
En ja, een antimicrobieel masker is dus nog geen masker van medisch niveau! Als je bescherming tegen corona wilt, raad ik nog altijd aan minimaal een FFP2-masker te kopen. F.U. Plus Koper is alleen een goed alternatief voor alle mensen die geen medische maskers kunnen krijgen - medische medewerkers hebben immers al niet genoeg medische maskers.

Naroo F.U. Plus Koper

Hoe dan ook, dit nieuwe product is Naroo's antwoord op de extra verkoop en de vele vragen die het kreeg over hun maskers sinds corona. Dit nieuwe product is mooi voor de tussenfase die we tegemoet treden: we mogen straks weer naar buiten, we mogen straks weer sporten, maar de dreiging van corona is er nog wel. Dan is zo'n F.U. Plus Koper zo'n gek idee nog niet, zeker voor teamsporters. Bovendien is in België is het dragen van een mondkapje al verplicht in het ov, in Nederland zal dit vanaf 1 juni ook het geval zijn.
Met F.U. Plus Koper zit je in ieder geval goed zolang deze regels duren omdat het wasbaar/herbruikbaar is.
Bovendien heeft het antimicrobiële koper nog twee functies na corona: minder (zweet)stank uit bacteriën in het textiel van het masker en minder statische lading in het textiel.
Ik schat dat F.U. Plus Koper vanaf donderdag 21 mei te koop is, misschien eerder, misschien later. Natuurlijk op koopkorea.nl

KoopKorea heeft sinds 1 mei een logistieke partner, in plaats van dat ik zelf de pakketten verstuur met de reguliere post. Deze partner, Hexspoor, zorgt er voor dat al jullie pakketten nu binnen 1-2 werkdagen binnen zijn (voorheen: 3-5 werkdagen).
Vooral verzendingen naar België zijn nu een stuk betrouwbaarder. Terwijl PostNL en DPD sommige pakketten naar België maar liefst 2-3 weken te laat bezorgden of zelfs lieten verdwijnen zonder vergoeding (met als enige verklaring 'corona'), bewijst Hexspoor in deze eerste twee weken dat het ook 'in deze rare tijden' mogelijk is om gewoon te leveren zoals het beloofd is - er is nog geen gedoe geweest met alle bestellingen sinds 1 mei!

Een bug met het plaatsen van beoordelingen is gefixt. Je kon wel een recensie schrijven, maar die werd vervolgens niet geplaatst. Mocht je de tijd en zin hebben, plaats zo'n beoordeling voor een masker dat je gekocht hebt in de afgelopen weken - nu werkt het!

Ook een snel kijkje in de webshop-keuken:
Ik ben de afgelopen dagen druk bezig met het inkopen van nieuwe producten. Ik heb het over 4 verschillende cosmeticamerken waarmee ik in gesprek ben. Cosmetica importeren is een lang proces, evenals het opbouwen van een zakenrelatie met Koreaanse bedrijven. Dus, nog geen idee wanneer de eerste nieuwe merken binnenkomen, maar ik hoop uiteraard snel! De cosmetica die het snelst beschikbaar zullen zijn, zijn waarschijnlijk zogenaamde 'minimalistische cosmetica'. Wat dat precies inhoudt, laat ik natuurlijk een mysterie.

Jammer genoeg heb ik nog steeds niet ontdekt hoe ik iDeal en Bancontact op koopkorea.nl krijg. Ik ben nu wel in gesprek met een bedrijf dat dit zou kunnen doen voor mij, maar ik kan nog niets beloven omdat dit bedrijf normaal gesproken alleen werkt met bedrijven die minimaal 1000 transacties per maand hebben (wat ik niet heb). Mocht jij iemand kennen die dit kan doen voor een prijs die een net-gestarte webshop ook kan betalen, laat het me dan zeker weten via contact@koopkorea.nl

Links naar artikelen:
Verkiezingen Korea: 5 verkiezingen, 11 stemmen
Verkiezingen Korea: Animaties, dansauto’s en sms'jes van politici
Corona-cultuurverschillen: Koreanen hamsteren niet
Nieuwsbrief-archief
Klik hier (deze nieuwsbrief)